0345530303 info@rtg.nl

Meer over RTG Reclame, Ton Gommans – Directeur/Eigenaar RTG Reclame

RTG is een reclamebedrijf. In 1996 werd RTG gestart. De eerste werkzaamheden van RTG bestonden uit het verzorgen van kabelkrantreclames voor bedrijven.

Voordat RTG als zodanig bestond verkocht Ton radioreclame voor een etherpiraat die in Culemborg actief was. Het radiostation waar hij dit voor deed heet SRC Radio (Deze zender bestaat nog steeds, maar sinds 1992 in legale vorm).

Nadat de werkzaamheden voor dit radiostation beëindigd werden verkocht Ton reclame artikelen aan heel veel ondernemers uit de buurt. Reclameborden, drukwerk en kabelkrantreclame.

Ton Gommans deed de verkoop van de kabelkrantreclame en de productie werd door derden verzorgd. In de eerste instantie werden deze advertenties alleen in Culemborg geplaatst. Dat was destijds bij AIS TV.
Doordat er meer wensen bij klanten leefden, heeft RTG zich toegelegd op het produceren van reclame. Doordat de wensen uitgebreider werden, is RTG ook gestart met het ontwerpen en verzorgen van printreclame en vervolgens drukwerk.

De werkzaamheden werden uitgebreid naar buiten Culemborg, voor zowel de plaatsingen als de bedrijven waar RTG voor werkt.

Ook het maken van websites werd in 1997 gestart. In de eerst instantie werden de websites alleen geproduceerd in het echte HTML. CMS pakketten zoals WordPress, Joomla! en andere pakketten waren toen nog niet voor handen.

Google bestond toen al, maar was een kleine speler op de markt. In die tijd werd er veelal gewerkt met zoekmachines zoals AltvaVista, Yahoo, Startpagina, InfoSeek.

Zoekmachines werkten op inhoud, tags, meta tags, zoekwoorden (keywords) en die waren redelijk goed om te tuin te leiden. In die tijd werd Google al groter en bleek veel meer in zijn mars te hebben dan de reeds bestaande zoekmachines. Google werd steeds omvangrijker en steeds ‘slimmer’.

Sindsdien verdiept RTG zich in de materie en kan proefondervindelijk en door middel van het volgen van seminars Google op de voet volgen. Samen met tools als Google Search Engine, Google Analytics en meer van dergelijke meet-software weten we de meeste sites ‘hoog in de ranking’ te houden, zonder daar steeds bergen werk voor te verrichten.

Het enthousiasme waarmee we werken is voor ons een reden om de kennis te delen. Ik vind het leuk om mensen wegwijs te maken op het zoekmachine gebied. We hebben een mooi kantoor waar alle faciliteiten aanwezig zijn om onze klanten te bedienen. Het geven van een cursus, het delen van de kennis is een passie.

Ik zie het bouwen van een site als het bouwen van een huis, inclusief het versturen van verhuisadressen en het aanmelden bij de gemeente dat je hier bent komen wonen. Veel bedrijven rekenen daar een fee voor. Doordat de techniek direct in een nieuwe site verwerkt wordt, neem je het mee in het totaalproces.
Ton Gommans RTG

Directeur, RTG Reclame